Peru Tres Mosqueteros

 
 

Čerstvě pražená káva z Peru, odrůda Tres Mosqueteros

od 169 Kč
Kategorie Čerstvě pražená káva
Zvolte variantu
Kód produktu 111/250 gramáž: 250g Skladem 169 Kč
   
Kód produktu 111/500 gramáž: 500g Skladem 329 Kč
   
Kód produktu 111/100 gramáž: 1000g Skladem 649 Kč
   
 

Intenzivní chuť kakaa s decentní oříškovou dochutí. Káva s velmi mírnou aciditou a světlou cremou, s výbornou strukturou a plným tělem. Intenzivní chut kakaa doprovází karamelové aroma s náznaky kořeněných tónů. Vdlouhotrvající dochuti můžeme cítit velmi jemné nuance oříšků a pečených kaštanů.

 

Sklizeň: listopad - březen
Odrůda: Coffea Arabica - Typica, Pacas, Caturra
Nadmořská výška: 1700 - 2200 m.n.m. 
Zpracování: WASHED
Vhodné k přípravě: Espresso Filtr, Espresso, Moka, Automat
Chuťový profil: oříškový, sladký

O zemi, kde se káva pěstuje

Tato peruánská káva pochází z hlavní pěstitelské oblasti této země – Chanchamayo. Odtud pochází téměř 40 % celkové produkce kávy v Peru. Pěstuje se zde Arabica (odrůdy Typica, Pacas a Caturra) na malých, převážně rodinných farmách přímých potomků Mayů. Farmy se rozprostírají na svazích And, kávovník se vysazuje na stinných místech, kde je chráněný před přímým sluncem okolní vegetací.

Chladnější vysokohorské mikroklima způsobuje pomalejší růst a dozrávání kávy, což se projevuje jejím plným tělem a harmonickou chutí. To se však podepisuje pří sklizni na jejím množství – výnosy patří mezi ty nejnižší (10 pytlů na hektar). Sběr se provádí ručně, třešně jsou promývány a následně sušeny na slunci na malých terasách.

Káva se zde pěstuje ekologicky, bez použití chemických pesticidů a v duchu udržitelných zemědělských postupů. Velký důraz se klade na ochranu přírody a její biodiverzitu.

Peru-coffee-plantation-750x400 
 
Zpracování Washed