Ethiopie Yirgacheffe

 
Tip Efekt lupa
 

Čerstvě pražená káva z Ethipoie, odrůda Yirgacheffe

od 199 Kč
Kategorie Čerstvě pražená káva
Zvolte variantu
Kód produktu 108/250 gramáž: 250g Skladem 199 Kč
   
Kód produktu 108/500 gramáž: 500g Skladem 389 Kč
   
Kód produktu 108/100 gramáž: 1000g Skladem 759 Kč
   
 

Káva, která vás osloví svou intenzivní a jasnou chutí ovoce. Etiopie je sedmým největším producentem kávy na světě. Z oblasti Konga v srdci regionu Yirgacheffe pochází tato kouzelná chuť kávy Ethiopia. Káva rozmanité a plné chuti Vás ohromí svou intenzivní a jasnou chutí ovoce, koření, čokolády a květin. Na konci Vás překvapí jemný jasmín s citrusovou dochutí.
 

Sklizeň: listopad - březen
Odrůda: Coffea Arabica -Zděděné domorodé odrůdy
Nadmořská výška: 1700 - 2200 m.n.m. 
Zpracování: WASHED
Vhodné k přípravě: Espresso Filtr, Espresso, Moka
Chuťový profil: ovocný

O zemi, kde se káva pěstuje

Etiopie je matkou arabiky a divoké bobule stále pěstují kmeny vysoko v horách. Ve východní Etiopii rostou kávovníky ve výšce mezi 1500 a 2000 metry na malých rolnických pozemcích a farmách. Tyto kávy se mohou nazývat longberry Harrar (velké zrno), shortberry Harrar (menší zrno) nebo Mocha Harrar (zrno velikosti hrášku nebo poloviny zrna). Jsou pěstovány jednoduše, zpracovávány tradiční suchou metodou. Etiopský Harrar je charakteristický svými vinnými a borůvkovými podtóny, dobrým tělem a vysokou kyselostí. 

Východní Etiopie produkuje kávy mokrým procesem, zvané Ghimbi nebo Gimbi, která si zachovává vinné podtóny Harraru ale může být bohatší, více vyvážená a plnější s delším zakončením.

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.

6-Bagging

Zpracování Washed